piątek, 30 stycznia 2015

Pasta z fasoli (vegan, gluten free)

Dziś kolejna z past - do chleba, warzyw, pity, naleśników, czegokolwiek na co masz ochotę ;) Jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, genialna przekąska last minute, chociaż najlepiej przygotować ją dzień wcześniej żeby się przegryzła ;)





Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
50 g rodzynków
sok i skórka otarta z jednej limonki
3 łyżki dobrej oliwy
sól, pieprz, chilli wedle uznania

Przygotowanie:
Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut, aż napęcznieją i zrobią się miękkie. Fasolę i rodzynki odcedzić, włożyć do miski, dodać resztę składników i zmiksować blenderem ręcznym. Jeśli masa jest za gęsta dodać trochę wody z rodzynek lub zwykłej, zimnej wody. Gotowe! ;))

Opcjonalnie do pasty z fasoli można dodać:
orzechy włoskie
kolendrę
trawę cytrynową

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz