poniedziałek, 12 stycznia 2015

Pasta z groszku (vegan, glutenfree)

Ta pasta zawiera tylko kilka składników, jest łatwa i szybka do przygotowania, dlatego sprawdzi się jako przekąska dla niespodziewanych gości, czy lekkie drugie śniadanie :) smakuje latem - o każdej porze roku :)


Składniki:

Groszek z puszki, odcedzony
Skórka otarta z jednej cytryny
Sok z cytryny wg uznania
2 łyżki dobrej oliwy
Kilka ziaren kolendry
Garść świeżej mięty
Garść świeżego koperku

Przygotowanie:
Pierwsze pięć składników wrzucamy do miski i blendujemy na gładką masę. Dodajemy drobno posiekane zioła i mieszamy. Podajemy z warzywami, pieczywem, albo jako pesto do gorącego makaronu :) Smacznego! 

1 komentarz:

  1. Zrobiłam. Trochę nie wierząc, że cytryna z groszkiem konweniuje. Jest pyszne! Dziękuję.

    OdpowiedzUsuń